Orolig för biologisk krigföring? – köp en Tesla:)

Äter frukost på tåget på väg till Båstad-tennisen och läser om Tesla, det skadar ju inte att drömma…

På Teslas svenska hemsida börjar man med att beskriva acceleration, autopilot och adaptiva strålkastare – jättebra. Men som punkt fyra kommer ”Försvarsläge mot biologiska stridsmedel”!? Tesla har installerat HEPA filter på inluften till bilen, sådana som man använder i t.ex. operationssalar för att förhindra att bakterier från luften kommer ner i operationssåret. Och det kan väl vara bra att ha för dig som är allergiker för det hindrar även pollen att komma in i bilen. Men säljargumentet från Teslas sida är att detta är ett försvar mot biologiska stridsmedel…?! Jag antar att Tesla har testat sin marknadsföring på en konsumentpanel och fått svaret: ”-Jippi, ett försvar mot biologiska stridsmedel, det är precis det som avgör att jag köper en Tesla istället för en Mercedes”. Eller kan det vara så att detta är Elon Musks personliga preferens…?

Jag kan inte hjälpa att tankarna spinner iväg, vad blir nyheterna i nästa generation – pansarglas mot missilattacker? Eller inbyggd minröjare?

I vilket fall som helst, Tesla är en urhäftiga bil som jag verkligen skulle vilja äga, fast helst utan alltför många militära försvarslägen…

Båstad hamn, inga främmande ubåtar i sikte…

En kommentar till “Orolig för biologisk krigföring? – köp en Tesla:)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *