Augusti månads utmaning…

Jag tycker att jag slänger lite matvaror men det skulle vara spännande att ta reda på exakt hur mycket – så augusti månads utmaning blir att:

Inte slänga mer än 2 kg mat/dryck under resten av månaden.

Naturskyddsföreningen.se skriver att vi slänger 250 g fast och 70 g flytande livsmedel person och dag. Det skulle innebära att om jag är lika bra (eller dålig) som genomsnittet så skulle jag slänga 3,5 kg fast och 250 g flytande föda under resterande 14 dagar av augusti. Om jag halverar det blir det ca 2 kg. Det låter jättemycket tycker jag. Men vi får se.

Frågan är vilken metod jag ska använda för att väga vad jag slänger? Det enklaste måste vara att väga kompostpåsen tom, och sedan väga den full innan jag slänger den i soptunnan. Och jag får ha två kompostpåsar, en för ”inte ätligt komposterbart avfall” t.ex. banan- och apelsinskal. Och en som jag väger, med sådant som skulle kunnat ätas men som slängs av någon anledning t.ex. att det blivit dåligt (= dålig planering). Det flytande kan jag mäta upp.

Lite bökigt men under 2 veckor ska det väl vara görligt.

Ser med spänning fram mot resultatet…

©Håkand Rodhe – hela minkfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *