Vinnaren i klimatkompensationstävlingen…

…blev – CO2 solutions!!! (I tävlingen om vilket carbon capture and storage (CCS) företag som jag ska köpa aktier i för att klimatkompensera).

CO2 solutions tävlade i och för sig i en klass för sig – eftersom det är det enda företag på min short-list (se juldagens inlägg ) som det går att köpa aktier i på Stockholmsbörsen. Men jag hade valt CO2 solutions oavsett. Det är ett kanadensiskt företag som har en helt annorlunda teknologi än konkurrenterna. Använder det enzym som alla levande organismer använder för att ta upp CO2 vid andning. Läs mer om företaget här:

https://co2solutions.com/en/

Då återstår det att bestämma hur mycket jag ska ”klimatkompensera”. Enligt Naturvårdsverket konsumerar medelsvensken 9 ton CO2 per år och det skulle enligt klimatkompensera.se kosta 2340 kr för ett trädplanteringsprojekt. Mina kinder rodnar fortfarande av flygskam efter mitt nöjesflygande under året så jag dubblar summan och investerar 5000 kr.

Så – nu är ordern lagd. Det finns bara ett problem, det är väldigt liten omsättning i det här företaget. Senaste gången det såldes några aktier var fredagen den 13 september i år (tur jag inte är skrockfull:)). Vi får se vad som händer, vet inte hur det fungerar på den kanadensiska börsen, hur länge ordern kan ligga kvar. Fortsättning följer:)

Källor: Naturvårdsverket, klimatkompensera.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *