Oktober månads utmaning…

Nu är det dags att ta tjuren vid hornen, jag utmanar mig själv att klimatstrejka åtminstone en fredag under oktober månad.

Det känns som den svåraste utmaningen hittills. Det är verkligen inte min ”grej” att strejka. När resten av skolan på högstadiet strejkade för att få en rökruta var jag en av en handfull som plikttroget gick till slöjdlektionen. (Det var väl i och för sig inte en sak som låg mig särskilt varmt om hjärtat, men jag tror inte att jag hade strejkat oavsett anledning).

Sedan är det det här med vem strejken slår mot. Strejk är ju ett medel som ska orsaka motparten skada. Men när jag som egen företagare strejkar är det jag själv som bär den ekonomiska förlusten av förlorad inkomst.

Med detta sagt så tycker jag att det är oerhört viktigt att även vi som lämnat skolåldern visar vad vi tycker i klimatfrågan. Och jag tror att den mest effektiva åtgärden jag kan göra just nu är att även rent fysiskt visa mitt stöd för Fridays for Future.

Så, Greta – here I come!

©Håkan Rodhe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *