Nyordbok i klimatfrågan…

Efter att ha ägnat många timmar på nätet för att hitta korrekt, trovärdig och helst oberoende information angående klimatkrisen har jag förstått att svenska akademins ordbok måste ändra definitionen av vissa ord. Här kommer några av nyorden som används som används av ”miljöbloggare”.

Oberoende = Den ”oberoende” miljöbloggaren skriver inlägg efter inlägg för att motbevisa alla påstående om att det finns någon global uppvärmning och gör gärna skarpa personliga angrepp mot Greta Thunberg.

Klimatbalans = vi ska fortsätta att släppa ut CO2 i samma omfattning som idag (vilket innebär att vi troligtvis kommer att nå ”tipping 🙂 -point” under vår livstid).

Klimatfakta = allt som motbevisar att den globala uppvärmningen beror på människan.

Klimatförnuft = har de som använder sig av klimatfakta enligt ovan.

Det är intressant att klimatskeptikerna försöker lägga beslag på de positiva orden i klimatdebatten. Men det kanske är ett gott tecken. Att tro på klimatkrisen och de negativa effekterna av den globala uppvärmningen har blivit normen och klimatskeptikerna agerar som uppstickare med ett visst mått av gerillakrigföring…

Jag har valt sida i klimatdebatten och vill därför varken kalla mig neutral eller oberoende. Men jag är väldigt noga med att ha pålitliga källor till fakta.

©Håkan Rodhe

En kommentar till “Nyordbok i klimatfrågan…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *