Kantareller och vildsvin…

Var ute med dottern och plockade kantareller idag, söder om Göteborg. Fick ihop en hel del, nästan bara små (men naggande goda)

En tredjedel av dagens skörd

Jag har en gissning om varför vi inte hittade några stora kantareller. Det fanns väldigt mycket färska vildsvinsspår i skogen, stora områden var upplöjda. Och på ett ställe bland fårorna låg det bitar av stora, fina kantareller kvar. Vildsvinen hade gått före oss, och inte så långt före heller.

Vi blev hungriga efter några timmar i skogen, och efter att ha konsulterat GPSen såg vi att det fanns en golfbana precis i närheten. Så vi vandrade dit, inte helt populärt bland golfarna, verkade som de inte tyckte att det var lämpligt att vi gick på transportvägarna när de skulle slå ut).

Hills Golf & Sports Club

Ju närmare vi kom klubbhuset ju mer verkade det som om att det inte var vilken golfbana som helst. Så jag konsulterade golfkunnig släkting och det visade sig att vi hamnat på en av Sveriges finaste golfbanor, Hills. Så det blev en bättre lunch än en enkel vandrare kunnat räkna med. På tillbakavägen hade vi lärt oss vår läxa och gick tillbaka genom skogen istället…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *