Juli månads utmaning…

Svensk sommar, semester och soliga, lata dagar. Vad är mera lämpligt som juli månads utmaning än en klassiker inom familjen – ta med skräp hem när jag är ute och går.

Min far har gjort detta så länge jag kan minnas. Alltid en korg på cykeln (eller numera rollatorn) som är full med skräp när han kom hem. Och sedan cykel (nu eloped) till återvinningscentralen för att sortera. Det finns många historier om pappa och skräpsamling men detta är den bästa:

Pappa, som har MS och rör sig väldigt dåligt kommer cyklande förbi en busshållplats. Inne i busskuren står tuffa gänget, röker och dricker öl ur flaska och är allmänt högljudda, som tonårskillar brukar vara. När pappa en stund senare på hemvägen cyklar förbi samma busskur står killgänget kvar men glasflaskorna ligger krossade på cykelbanan. Pappa hoppar utan att säga något av cykeln och vinglar med möda fram till glasskärvorna och börjar plocka, det kan ju inte ligga glas på hans cykelbana. Killarna börjar skruva på sig, det här hade de inte väntat sig. Hade någon kommit och skällt ut dem hade de kunnat svara med samma mynt och visa hur tuffa de är. Men en äldre, handikappad man som plockar deras glasskärvor? Det var för magstarkt även för berusade tonårskillar. En liten stund senare ligger hela gänget på på knä och plockar glas 🙂

Så juli månads utmaning är – plocka med tre skräp hem när jag är ute och promenerar/vandrar.

©Håkan Rodhe

2 reaktioner till “Juli månads utmaning…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *