Ibland lyckas man inte hela vägen…

… hur mycket man än anstränger sig. Har varit på kollektiv-roadtrip:

Tåg + buss till Stockholm.

Tåg + buss + pendeltåg + tunnelbana + buss + båt till skärgården

Båt + buss + tunnelbana + tåg till Örebro

Liftar med bil som ändå skall tillbaka till Skåne.

Tåg sista biten hem + hämtning vid stationen av snälla grannen – trodde jag. Men tåget gick inte längre än till Malmö, ledningen nedriven. Kvällen är sen och det finns bara en möjlighet kvar att komma hem – taxi 4 mil.

Men det har jag insett redan från början, ska jag åka kollektivt när jag bor så här långt ute på landet så blir det taxi ibland, när det oväntade inträffar. Och om det händer en gång av 20 kanske, så är det inte hela världen. Alternativet är ju att jag tar bilen själv hela tiden.

©Håkan Rodhe – fler vilda grisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *