Heja Irland…

Irland har som andra land i världen utropat en klimatkris. Gissa vem som var först? – Storbritannien, det hade åtminstone inte jag satsat mina pengar på. Har det någon praktiskt betydelse? Nej, troligtvis inte. Men som jag skrev om i mitt tidigare inlägg – ”There is no time…” så tror jag att det kommer att komma stora restriktioner i det liv som vi lever nu, och då är symboliska åtgärder viktiga som förberedelse för detta. Apropå symbolik, har du sett eller hört talas om den kinesiska mega-succeén ”The wandering earth” som Netflix just har köpt in? Solen har blivit en röd jätte och det är bara en tidsfråga innan jorden blir obeboelig. Då slår sig de fem ledande nationerna samman och skapar ”United Earth Government”, som beslutar om och genomför en drastisk plan för att rädda jorden. Detta är vad jag hoppas på för att klara klimatfrågan – United Earth Climate Government”. Kan det vara så att kineserna bara testar konceptet i en block-buster film för att sedan…? Nej, det är väl för mycket att hoppas på… (OBS! Detta är inte en rekommendation att se filmen, den har fått väldigt dåliga recensioner i väst så det blir nog inte att jag gör det heller)

🙁 Dagens negativa. Den överlägset största privata miljöbloggen har över 27 000 besökare per vecka, det är mer än 5 gånger fler än den som ligger tvåa. Men, denna största miljöblogg propagerar för att det inte är människan som är orsaken till klimatförändringarna! Är det verkligen så att klimatförnekarna är 5 gånger fler än vi som tror på den samlade vetenskapen?

🙂 Dagens positiva: Nu börjar snokarna komma fram på allvar. Mötte en ute i skogen under dagens ridtur. Kompisens häst struntade i ormen, men ryttaren skrek i högan sky. Snokar som är så söta. Den här lilla raringen hade förirrat sig in i mitt pannrum. Var inte helt pigg men jag la den på ett fuktigt och mörkt ställe och det dröjde inte länge innan den hade ringlat iväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *