Juni månads utmaning…

Äldsta dottern sa något väldigt klokt igår;

– Jag är inte så bra på att källsortera, men jag är väldigt bra på att inte köpa en massa onödiga saker. Och det är ju mycket bättre, när man sorterar sopor är ju ”skadan redan skedd”.

Och det är ju precis det klimatsmarthet innebär – att inte generera några sopor som behöver sorteras. Så månadens utmaning/tävling blir:

Vem köper färst (ja det heter faktiskt så, jag har kollat 🙂 ) saker under juni månad?

Som saker räknas allt som inte är: Förbrukningsvaror tex mat, hygienartiklar, bensin och liknande samt utbyte av något nödvändigt som är utslitet.

Det blir upp till var och en att hitta gränsdragningen som passar er. För mig är kläder och skor ”saker”, men om mitt enda par gympaskor går sönder är det utbyte av något nödvändigt att köpa nya. Den riktiga utmaningen ligger ju i att stanna upp och reflektera över de inköp vi gör.

Vill du vara med? Anmäl dig i kommentarsfältet, eller på ”utmaning@flatbat.se” om du inte vill vara så offentlig. Vinnaren koras den 30/6 och du väljer själv om du vill gratuleras med namn eller pseudonym.

PS. Jag har nära släktingar som kommer att vara grymma på den här utmaningen, så det kommer bli tufft i toppen!

©Håkan Rodhe

4 reaktioner till “Juni månads utmaning…”

  1. Jag är på! Ska bli intressant att se om jag konsumerar mer än vad jag faktiskt tror att jag gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *