Snåla är det nya coola…

Har du tänkt på vad som är trendigt just nu?

  • Äta sunt (grönsaker, baljväxter, rotfrukter, långkok, husmanskost)
  • Röra oss mycket, cykla och gå istället för att ta bilen.
  • Handla lokalt, närproducerat, säsongens råvaror, ta med påsar och förpackningar till affären.
  • Återvinna, låna istället för att köpa, laga.

Känns det här igen? Vilka gjorde så här? Jo, de som var födda på 20-30 talet. Man var sparsam för att man var tvungen, åt rejäl, hemlagad mat för att det var det man hade råd med. Och bil var för de flesta inte ens att tänka på så det var att använda musklerna när man ville förflytta sig.

Vi har alltså gått från Spara till Slösa på 100 år, och nu måste vi gå tillbaka till Spara igen på 10. Tänk om de hade vetat det på det glada 60-talet!

En som är duktig på ekonomisk och klimatsmart matlagning är denna tjej, Hanna Olvenmark. Hon driver sajten Portionen under tian, www.undertian.com, där hon talar sig varm för att ”bra mat behöver inte vara dyr”. Här kommer ett recept för 2.50 kr per portion som iallafall jag kommer att testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *