November månads utmaning – sortera plast…

När jag bodde i Bjärred var jag den perfekta sopsorteraren. Vi hade 2 soptunnor med 4 fack i varje och kunde sortera allt direkt på tomten utom batterier, elektronik och liknande. Det var väldigt lätt att göra rätt.

Nu när jag flyttat ut på landet har vi en soptunna för hushållssopor och en för kompost, punkt. Glas och metall är jag fortfarande bra på att sortera och papper och kartong behöver jag för att tända i kaminen. Men plastsorteringen är ett sorgebarn. Jag har haft lite si och så med motivering eftersom jag har ”hört” att det inte finns resurser att ta hand om insamlad plast på återvinningscentralerna och att det ändå går till förbränning.

Men nu är det dags – full återvinning av plast hemma hos mig.

Och så ska jag passa på att undersöka hur det står till med hanteringen av plast som lämnas in för återvinning. Mer om det imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *