Cykel på tåget…

Jag har blivit så inspirerad av maj månads utmaning att cykla till stationen, ta cykeln med på tåget och sedan cykla till slutdestinationen. Det är det perfekta sättet att resa. Ett perfekt exempel på det som är syftet med denna blogg – vi måste prata om miljön. Det gör kanske väldigt liten skillnad om just jag cyklar/tar tåget istället för att köra. Men jag kanske inspirerar någon annan – som inspirera en tredje osv. Jag fick inspirationen av en kollega – hade inte tänkt på hur enkelt det är förrän han i förbigående berättade hur han tog cykeln på tåget varje dag.

Men Skånetrafiken tycker tydligen inte att det är en lika bra idé. Sommarbiljetten gäller för en vuxen och två under 20. Då tänker jag att eftersom cykel kostar mindre än en barnbiljett borde man kunna få ta med cykel istället för ett barn. Men icke. Extra cykelbiljett måste köpas för varje resa.

Eller är det bara jag som är gammalmodig. Jag ska kanske bara cykla till stationen, ta tåget och sedan hoppa på någon hyrcykel/skoter när jag kommer fram. Men jag gillar min el-cykel, beroende på om jag är på väg till möte eller på väg hem så kan jag anpassa hur mycket jag vill träna, dvs hur svettig jag vill bli.

Det finns så många möjliga vägar framåt just nu. Ska bli spännande att se vilka som bara blir dagsländor och vad som blir våra framtida vardagstransportmedel.

©Håkan Rodhe

En kommentar till “Cykel på tåget…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *