Augusti månads utmaning blir också septembers

Utmaningen var: slänga max hälften så mycket ätliga livsmedel som Medelsvensson, dvs max 150 g per dag.

Jag trodde att jag inte slängde mycket mat och det visade sig vara sant. Under de här två veckorna har jag slängt i genomsnitt 25 g per dag, dvs knappt en tiondel av vad genomsnittssvensken slänger. Till största delen möglig ost faktiskt, det blir lätt så i ett en-personshushåll.

Men jag måste erkänna att jag har varit mycket mer medveten om vad jag handlar och hur mycket jag köper under de här veckorna. Jag tvivlar på att jag har varit så här extremt duktig tidigare under året. Så jag tänker faktiskt fortsätta med den här utmaningen under september också. Det var roligare än jag trodde, och inte alls speciellt svårt när man inte slänger speciellt mycket.

Typiskt nog råkade jag just under den här veckan ut för något som aldrig tidigare hänt mig, jag köpte en hel kartong ekologiska ägg som visade sig vara befruktade. Hade det varit utanför tävlan hade jag nog gett upp efter att ha knäckt 2-3 ägg, men nu knäckte jag mig igenom halva kartongen innan jag insåg att jag inte kommer att hitta några friska ägg. Och befruktade ägg är inte speciellt trevliga att öppna… Men tack till Kronägg för väldigt snabb och bra reklamationshantering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *