Äntligen kör även jag 100 % fossilfritt!!!

Äntligen har en mack i närområdet börjat sälja 100 % HVO diesel (dvs vegetabilisk diesel tillverkade från restprodukter från skogsindustrin). Cirkel K är därmed min nya dieselleverantör. Hoppas fler följer efter!

Visserligen har inte Toyota godkänt HVO 100 diesel, men det skulle väl vara väldigt konstigt om det skulle vara någon väsentlig skillnad på Toyotas motorer och Nissans och Peugots, vilka är exempel på tillverkare som har godkänt HVO100 för alla sina dieselbilar.

Nu innebär inte min nyvunna status som fossilfri bilförare att jag tänker börja köra mer bil. All förbränning, även fossilfri, släpper ut koldioxid och som läget är nu vill jag absolut bidra med så lite utsläpp som möjligt. Och det finns ju mer än själva råvaran i bränslet som ”kostar” CO2 (däck, reservdelar, tvätt (fast tvätt är inte en stor post i mitt fall:)). Men det känns iallafall väldigt skönt att slippa fossilbränsle i min bil!

©Håkan Rodhe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *