Sommarprat och Trump…

Lyssnade du på Carina Bergfeldts sommarprat 9/7? Om inte – gör det ! För mig hade hennes sommarprat allt, intressant innehåll, bra framfört och något som jag verkligen uppskattar, henne musik illustrerade det hon pratade om, något som är det absolut viktigaste med ett sommarprat men som inte alla klarar av att leverera.

Carina är SVTs utrikeskorrespondent i USA och hon börjar varje arbetsdag med att läsa Donald Trumps senaste tweets. Visste du att Washington Post räknar alla gånger som Donald Trump offentligt sagt något som är direkt osanning? Och kan du gissa hur många gånger man har kommit upp till nu?

10 000 gånger!!!

Ett exempel hon gav var ett av Trumps tal som där hon stod i publiken. Det regnade och journalisterna hade roligt åt att Busch hade svårt för att få på sig sin regnponcho. Efteråt tweetar Trump om att Gud hade hjälpt honom att få fint väder och solsken under talet. Som åhörare börjar Carina tvivla på sitt minne, varför skulle han speciellt tweeta om solsken om det inte var så, det finns inte någon anledning till det? Som tur var fanns det många bilder av Busch i sin regnvåta poncho…

©Håkan Rodhe – var det månne solsken under seglatsen den här dan:)

Det är ju otroligt konstigt. Jag börjar tro att han (liksom några personer jag träffat genom åren) har en speciell del av hjärnan avsatt för ”positivt tänkande”, där verkligheten automatiskt görs om till den sanning som passar personens uppfattning. Jag tror därför inte att det är medvetna lögner, hans lilla ”hjärnskada” gör att han verkligen tror på det han säger. Tyvärr verkar det enligt i min väldigt ovetenskapliga uppfattning baserat på ett fåtal individer som om den här delen för positivt tänkande ersatt den del av hjärnan som står för självkritik och förståelse för andra människors känslor.

Sedan säger han ju en del andra väldigt roliga saker – som när han under sitt tal till nationen 4th of July i år hyllade de amerikanska styrkorna under självständighetskriget 1775 med orden:

– Vår armé bemannade luften, slog genom vallar och tog över flygplatser, sa Trump.

Det är ju vansinnigt roligt, men han hade tydligen problem med att se sitt tal på teleprompten och jag kan förstå att det kan hoppa grodor ur munnen när man måste stå och improvisera inför tv-kamerorna.

Svaneholmssjön – här var det definitivt sol mellan molnen

2 reaktioner till “Sommarprat och Trump…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *