Skillnad på druvor och druvor…

Idag har jag smakat mig igenom stora delar av Barolo distriktet. Ja, inte smakat vinerna utan de mogna druvorna som väntar på att bli skördade. (Jag vet att man inte får men jag tar en enda liten druva på ett handfull ställen, det kan väl vara lite bonus för att vi vandrar och inte förorenar landskapet genom att ta oss runt med bil:)). Det är slående vilken skillnad det är mellan druvorna på olika ställen. De ser exakt likadana ut, är lika stora och lika mörkblå.

Men vissa är väääldigt söta och fruktiga, vissa syrliga med mycket beska, andra smakrika och aromatiska medan en enda var söt och platt i smaken. Varje druva har bara en kärna och ett tjockt skal. Och de är vääääldigt goda. Jag har tjuvsmakat på andra ställen där vi har vandrat och enda stället där jag smakat lika goda druvor är i St. Emilion.

Det är inte konstigt att det blir stora skillnader mellan olika viner och att vinerna från St Emilion och Barolo är väldigt goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *