September månads utmaning…

September månads utmaning var att slänga max hälften så mycket ätliga livsmedel som Medelsvensson, dvs max 150 g per dag.

Vi svenskar slänger alltså i genomsnitt 250 g mat per dag = 7,5 kg i månaden. Det är ju förskräckligt mycket. Och jag var säkert där för några år sedan. Jag kommer ihåg när jag köpte isbergssallad till familjen, och så slängdes det halvruttnade huvudet någon vecka senare när ingen hade varit sugen på sallad den veckan.

Nu när jag bara har mig själv att planera för är det lätt att bara handla det jag äter upp. Och månaden utmaning har gjort mig ännu duktigare. Jag har t.ex. börjat förvara frukten i kylskåp. Till och med bananerna åker in där om jag märker att jag inte hinner äta upp. Bananer klarar sig förvånansvärt bra i kylen, skalet blir lite mörkt men de smakar gott.

Det blev alltså en utklassningsseger mot Medelsvensson. Jag har slängt ca 200 g ätlig mat på hela månaden, dvs ungefär vad genomsnittssvensken slänger på en dag. Jippi!!!

©Håkan Rodhe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *