Om mig och varför jag skriver om miljö…

Jag började skriva den här bloggen med utgångspunkten att jag personligen är helt oväsentlig i sammanhanget. Nu har jag till min förvåning förstått att det är fler än en som vill ha bakgrundsinformation, vem jag är, varför jag skriver, vad syftet är. Och jag kan kanske förstå det när jag tänker efter, varför ska man bry sig om vad någon skriver som man inte känner och som man inte vet hur trovärdig hen är.

Så här är det: Jag är en naturälskare och miljövän, fil kand i Biologi vid Lunds universitet som valde den vita biologin istället för den gröna som yrke, har jobbat i många år med läkemedel och medicinteknik och har haft naturen som min hobby och vederkvickare. Efter att (efter onödigt lång tid) ha satt mig in i klimatförändringsfrågan och förstått allvaret kände jag att jag måste försöka dra mitt strå till den gemensamma klimatstacken. Men vad skulle det kunna vara? Vad är jag bra på? Jo, i mitt yrke är jag van vid att snabbt sätta mig in i stora mängder vetenskaplig information, dra ut det viktigaste, analysera och presentera detta på ett någorlunda lättbegriplig sätt. Och jag är nyfiken och tycker om att ta reda på hur saker verkligen fungerar.

Och eftersom jag precis läst boken (tack Lollo), 5, 4, 3, 2, 1 Börja! gjorde jag just det i bilen på väg hem, räknade till 5,4,3,2,1 och tillbringade sedan kvällen med att lära mig hur man sätter upp en blogg. Ett väldigt stort steg för mig, jag är verkligen inte en publik person och har normalt sett inte något som helst behov av att visa upp mig på sociala media. Därför fortsätter jag att skriva under pseudonym med de eventuella nackdelar som det innebär. Jag står till 100% för alla åsikter på den här sidan och vill någon komma i kontakt med mig finns jag på utmaning_snabel a_flatbat_punkt_se

Sedan har min nyfikenhet och mitt intresse fått styra vad jag skriver om. Jag går dock alltid tillbaka till källorna, dvs läser jag en artikel i en dagstidning om nya rön om temperaturökningar så letar jag upp IPCC rapporten och skriver utifrån den. Mitt mål är att skriva något varje dag, men eftersom jag har ett ”riktigt jobb” att sköta också, och att leta fakta till något att skriva om som intresserar mig tar väldigt mycket tid, så har jag fått inse att det är en alltför hög ambitionsnivå för en enmansblogg.

Syftet är att väcka intresse och medvetenhet för klimat och miljöfrågor och att få alla, som precis som jag tycker att det är svårt att avstå från stora personliga tillfredsställelser idag i form av resor och konsumtion till förmån för ett litet, litet, litet bidrag till att förhindra en framtida klimatkatastrofen, att börja tänka efter. Så att vi är redo att när den dagen kommer då regeringarna/FN beslutar om de drastiska åtgärder som jag tror måste komma, stöttar besluten och inte motarbetar och röstar bort politiker som tar ansvar.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *