Äntligen…

en partiledare som tycker som jag i miljöfrågor. Jag citerar Nyamko Sabunis uttalande i en intervju i Expressen (brukar inte använda Expressen som referens, detta får bli ett undantag:))

”Efter mina sex år som hållbarhetsdirektör på ÅF har jag kommit att både förstå hur akut klimatfrågan är men också att det finns tekniska lösningar för att nå fossilfria samhällen”

”Jag har inget emot att enskilda gör bra val för klimatet, men det är inte dessa val som gör att samhället kommer ställa om till det fossilfria … Det är el som kommer att försörja våra bilar med energi. Elen måste vara ren. Den industri som tillverkar våra produkter måste varar ren. Det är där vi måste minska klimatpåverkan”.

”Vi ser ett globalt behov av fossilfri energi och det måste innebära att kärnkraft har en viktig del i energimixen… Jag förstår därför inte miljörörelsens eller Miljöpartiets motstånd mot den renaste energikällan som vi har, vid sidan av solkraft och vindkraft.

”Först skrämmer man folk med att klimatfrågan är akut, sedan vidtar man åtgärder som kostar ganska mycket pengar men som inte ger resultat, till exempel att investera i elcyklar.”

Det är precis det som denna sida handlar om. Vi måste förstå hur allvarlig klimatsituationen är så att vi kan stödja våra politiker när de fattar de viktiga och ibland tuffa beslut under den närmaste 10-års perioden. För att göra detta måste vi sätta oss in i problemen, och när jag själv har gjort det kan jag inte fortsätta konsumera och resa som jag gjort tidigare. Men jag tror absolut inte att mina små insatser räddar världen, det kommer den storskaliga industri och transportomställningen att göra (om den kommer i tid).

@Håkan Rodhe – minkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *