Amazonas brinner…

… och vad anser Brasiliens president Bolsanaro är orsaken? Att miljöorganisationerna har startat bränderna för att få honom själv att framstå i dålig dager!!! Har han några bevis? Icke sa Nicke, han har ”en känsla” av att det är så.

Bolsanaro måste ha gått i samma klass som Trump på skolan för ”egocentriska och korkade teorier för att förklara obekväma händelser”. Och tagit samma specialkurs i ”känslor och aningars fördelar framför tråkiga fakta”.

För alla oss som har haft turen att gå på en annan skola berättar forskarna att eftersom Bolsanaro har mildrat straffen för att bränna regnskog så är det många jordbrukare tar chansen och bränner skog för att skaffa mer mark till boskap och odling. Bränderna sprider sig i vissa fall okontrollerat och leder till att kartan över Amazonas glöder i rött.

©SvD https://www.svd.se/jordens-lungor-hotas–amazonas-pa-tre-minuter

Och vad gör Bolsanaro när han blir erbjuden 200 miljoner kronor från G7 länderna som hjälp till släckningsarbetet? Tackar nej så klart – kan själv!!!

Att sedan Bolsanaro ändrar sig, både vad gäller orsaken till bränderna och till bidraget gör mig inte mindre orolig för Amazonas framtid under hans styre.

Källor: SvD, The Guardian,

©Håkan Rodhe

2 reaktioner till “Amazonas brinner…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *